16/02/2022 By Клима Стил 0

Няколко съвета преди настъпване на пролетния сезон.

  Преди да е започнал летният сезон е желателно по-сериозно да се подготвим за превключване на работния режим на климатика от топло към студено. В тази статия, е включено всичко което е неоходимо и е добре да се направи за всеки климатик, преди превключване в режим на охлаждане. Ето няколко малки стъпки, които трябва да следвате ако искате отлична и безпроблемна работа на вашия климатик през целия летен сезон.

Какво трябва да направим?

  1. Бъдете сигурни, че климатика е изключен от електрическата мрежа.
  2. Проверете външното тяло, за паднали камъни, листа, натрупана мръсотия и ги отстранете, може да използвате и обезмаслител или сапунена вода.
  3. Никога не използвайте, агресивни препарати и твърди четки, за да не повредите тялото. Винаги обливайте и изплаквайте, обилно с вода след всяко използване на препарат.
  4. При съмнения относно нормалната работата на климатика се свържете със сервизния ни център още сега.
  5. Този момент от годината е най-доброто време за профилактика на климатика. Свърже се с нас и нашите колеги ще се погрижат да запазят час за профилактика и почистване на вашия климатик. Ние се съобразяваме с графика на клиентите си и ще резервираме час в удобно за вас време.
  6. Важно е да почиствате филтъра на климатика редовно. Какво се случва с него, ако не го правите, може да разберете тук.
  7. Почистете вътрешното тяло, като го избършете с влажна микрофибърна кърпа.
  8. След приключване на почистването включете отново климатика на желания режим.

За да работи вашият климатик ефективно, а сметките за ток да са ниски, е важно той да се намира в оптимално състояние. За това  редовната профилактика и почистването е от изключителна важност, както и да избирате правилните настройки. 

Повече за най-добрите настройки на климатика в режим на охлаждане вижте тук.